Ιστορία

Στις 28/11/1933 με την υπ’αριθμ. 2613 απόφαση του Πρωτοδικείου Θες/νίκης ιδρύεται ο  Σύλλογος «Συνοικισμός Ναυάρχου Νικ. Βότση» από πρόσφυγες κατοίκους της Μ. Ασίας και του Πόντου, στο συνοικισμό Κάμπελ, όπως ονομαζότανε τότε η περιοχή του Βότση.  Πρωταρχικός σκοπός της ίδρυσης ήταν ο εξωραϊσμός και ο καλλωπισμός της περιοχής, έργο που ανέλαβε αργότερα ο Δήμος Καλαμαριάς.

Στο σύλλογο έδωσαν το όνομα του ένδοξου Ναύαρχου Νικόλαου Βότση, για το κατόρθωμα  του να βυθίσει την Τούρκικη φρεγάτα «Φετχί Μπουλέντ» μέσα στο Θερμαϊκό κόλπο κατά την περίοδο του Α΄ Βαλκανικού Πολέμου. Κατόρθωμα που συντέλεσε σημαντικά στην απελευθέρωση της Θεσ/νίκης και της Μακεδονίας από τους Τούρκους.

Με το πέρασμα των χρόνων και μετά από έξη τροποποιήσεις του καταστατικού, ο σύλλογος λειτουργεί με την επωνυμία Αθλητικός & Πολιτιστικός Σύλλογος «Ναύαρχος Βότσης» και ο σκοπός είναι η συστηματική καλλιέργεια και ανάπτυξη των δυνατοτήτων των αθλητών, για την συμμετοχή τους σε αθλητικούς αγώνες και  η εφαρμογή μορφωτικού προγράμματος στους αθλητές και τα μέλη του Σωματείου, για την φίλαθλη και πολιτιστική εν γένει ανύψωσή τους.

Από τα αρχεία του συλλόγου διαπιστώνεται το  πλούσιο και πολύ σημαντικό έργο στον κοινωνικό και πολιτιστικό τομέα και οι  διακρίσεις με συνεχή και αποτελεσματική δράση στον στίβο του αθλητισμού μέχρι σήμερα.

Η επιτυχημένη πορεία του οφείλεται στο αδιάκοπο ενδιαφέρον των Προέδρων και των μελών των Διοικήσεων, τόσο για την Αθλητική και  Πολιτιστική τόνωση της περιοχής, όσο και την προώθηση του εθελοντισμού για την δημιουργία Κοινωνικού έργου.

Στο Φωτογραφικό και Ιστορικό Λεύκωμα, του καθ.Γεωλογίας του Α.Π.Θ. κου Τσιραμπίδη Ανανία «Ο Προσφυγικός Συνοικισμός Ναυάρχου Βότση» ,  έχει καταγραφεί μαζί με άλλο υλικό για την περιοχή Βότση και η πορεία του συλλόγου "Ναύαρχος Βότσης" από το 1933 μέχρι το 2010.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΑΠΣ Ναύαρχος Βότσης
Αριστείδου 6 - Περιοχή Βότση
55134 Καλαμαριά
Θεσσαλονίκη
T: +30 2310 430923
F: +30 2310 431605
E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ