Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Ο Α.Π.Σ. Ναύαρχος Βότσης επιθυμώντας να ενισχύσει τη διεθνή δικτύωση του συλλόγου και την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών με σκοπό να βοηθήσει τους νέους να χτίσουν ένα καλύτερο μέλλον στα πλαίσια της Ε.Ε., ξεκίνησε συνεργασίες με φορείς του εξωτερικού και συμμετέχει σε διεθνή φεστιβάλ, σεμινάρια και ανταλλαγές νέων.

Εντάσσοντας στο δυναμικό του  τις ομάδες  νέων ActArt και VYiAC συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus+ Νεολαία δίνοντάς την ευκαιρία σε νέους – κατά προτεραιότητα σε αυτούς με τις λιγότερες ευκαιρίες - να πάρουν μέρος σε δραστηριότητες μη τυπικής μάθησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους, να αποκτήσουν νέες εμπειρίες, να γνωρίσουν την κουλτούρα  και τον πολιτισμό άλλων κρατών και τέλος να βελτιώσουν τις προοπτικές απασχόλησής τους.

Η συμμετοχή τους σε δομές μαθησιακής κινητικότητας θα προωθήσει και να καθιερώσει την κοινωνική ένταξή τους και την αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών της Ευρώπης. Μέλη των ομάδων είναι νέοι της γειτονιάς μας, της πόλης μας ή άλλων πόλεων που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα και τις δημιουργίες τους στη γραφιστική, φωτογραφία, τον κινηματογράφο, το θέατρο και μέσω των έργων τους προσπαθούν να εμπνέουν και να κινητοποιούν ο ένας τον άλλον.

Είναι νέοι που ενδιαφέρονται για την άθληση, την υγιεινή ζωή, την επιχειρηματικότητα, τις διαπροσωπικές σχέσεις. Τις ομάδες υποστηρίζουν  άτομα με μεγάλη εμπειρία σε ευρωπαϊκά προγράμματα (Erasmus+, Youth in Action, Comenius, etc) οι οποίοι γνωρίζουν και έχουν εφαρμόσει μεθόδους μη-τυπικής μάθησης, στοιχείο  απαραίτητο για την υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων.

Mirror, mirron on the wall!

Κατηγορία: Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Mirror, mirror on the wall” πραγματοποιήθηκε στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας από 14-20 Νοέμβρη 2017 και ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για μας τους συμμετέχοντες εκ μέρους του VYiAC.
Διήρκεσε 5 μέρες, κάθε μέρα από τις οποίες διεξάγονταν ποικίλες δραστηριότητες που αφορούσαν τόσο τις διατροφικές διαταραχές, όσο και την αυτοεκτίμηση.


 Την πρώτη μέρα πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες γνωριμίας και team building δραστηριότητες με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες των άλλων χωρών, με τους οποίους ανταλλάξαμε πολλές απόψεις πάνω στο θέμα. 
Είναι σημαντικό να αναφέρω ότι παρακολουθήσαμε διαλέξεις από ειδικευόμενους πάνω στο θέμα οι οποίες σίγουρα μπορούν να μας επηρεάσουν και εμάς τους ίδιους στην καθημερινή ζωή. Οι διαλέξεις αφορούσαν τις διατροφικές διαταραχές, ώστε να αποκτήσουμε κάποιες βασικές γνώσεις για τους διάφορους τύπους που υπάρχουν, την αιτιολογία, τη συμπτωματολογία, τη θεραπεία και να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε την πρόληψη. Στο σχεδιασμό αυτό βοήθησε η διάλεξη που έγινε για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την επιρροή που μπορεί να ασκούν πάνω μας. Με τα workshops αναπτύχθηκαν δεξιότητες και ενδυναμώθηκε ο δημιουργικός τρόπος σκέψης για την υλοποίηση προγραμμάτων δια μέσω τεχνικών social marketing και ομαδικής συνεργασίας, ιδιαίτερα επάνω στο θέμα της εικόνας του σώματος και της αυτοπεποίθησης του ατόμου. Πραγματοποιήσαμε δραστηριότητες ομαδικές που απαιτούσαν συνεργασία με άτομα άλλων χωρών και τα αποτελέσματα ήταν άριστα. Κληθήκαμε να παίξουμε παιχνίδι ρόλων, να δημιουργήσουμε βίντεο, να σχεδιάσουμε, να απαντήσουμε σε ερωτήσεις. Βασική τεχνική του προγράμματος ήταν σαφώς ο καταιγισμός ιδεών μέσα από τον οποίο υπήρχαν διάφορες απόψεις για το πως σκέφτεται ο καθένας. 
‘Ετσι, σχεδιάσαμε διάφορες καμπάνιες με βασικό στόχο την αύξηση της αυτοεκτίμησης και την πρόληψη από τις διατροφικές διαταραχές. Όλα αυτά που αποκομίσαμε μέσα από αυτό το ταξίδι σίγουρα θα είναι πολύ χρήσιμα για εμάς αλλά και για την ευρύτερη κοινότητα καθώς δραστηριοποιηθήκαμε και θα συνεχίζουμε να το κάνουμε για να διαδώσουμε τη σημασία της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησης, ιδιαίτερα ανάμεσα στους νέους.
Δήμητρα, Κώστας, Μαρία

Celebrating human differences

Κατηγορία: Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Celebrating Human Difference brougth  together 21 Youth Leaders, Youth Workers and Project Managers for a 6-day Training Course in Experiential Education in Fahren, Germany.  14. - 19 .10. 2017, Fahren, Germany

SUSTAINability, youth exchange in Viseu, Portugal

Κατηγορία: Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Μέλη μας συμμετείχαν στην ανταλλαγή νέων "SUSTAINability",  η οποία έγινε στο Viseu  της Πορτογαλίας, από 3-11 Ιουλίου 2017. Συνολικά συμμετείχαν 31 νέοι και νέες 16-20 ετών από Πορτογαλία, Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Σλοβενία.

Στόχος η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση των νέων σε θέματα που αφορούν το μέλλον του πλανήτη. 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΑΠΣ Ναύαρχος Βότσης
Αριστείδου 6 - Περιοχή Βότση
55134 Καλαμαριά
Θεσσαλονίκη
T: +30 2310 430923
F: +30 2310 431605
E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ